Svenska cykelevenemang

I Sverige finns det ett stort intresse för cykling och olika typer av cykelevenemang. Det kan vara allt från motionslopp och välgörenhetsarrangemang till tävlingslopp. Om du är intresserad av att cykla ett lopp så finns det både långa och korta samt i olika typer av terräng. Här kommer några exempel på cykelevenemang som kan vara intressanta att delta i.

Ett välgörenhetsbaserat lopp är Barncancertrampet, där du deltar i ditt eget tempo, gärna i sällskap av nära och kära. Du väljer mellan en 20 kilometer eller 40 kilometer lång runda, och pengarna som kommer in samlas till Barncancerfonden. Det här loppet är ingen tävling och helt utan tidtagning. Du cyklar på en variation av grus och asfalt.

Om man vill ha en större utmaning så rekommenderas Cykelvasan. Det är som Vasaloppet fast du sitter på cykelsadeln istället. Den finns som en variant utan tävlan, Öppet spår, eller som tävling i olika distanser som Cykelvasan 90, Cykelvasan 45 och Cykelvasan 30, där siffrorna står för distansen. Loppen kan vara riktigt utmanande med varierande terräng och underlag. Det gäller att man tränat upp sig innan loppet för att få ut så mycket som möjligt.

Ven, Sweden - August 06, 2015: Group of cyclist on the countryside on the swedish island Ven.

Ett cykellopp som beskriver sig som världens största motionscykellopp är naturnära Vätternrundan som går just runt sjön Vättern. Hela 300 kilometer tar du dig runt och det är en krävande men härlig prestation i vacker miljö. Om man vill ha en något lättare utmaning kan man istället välja Halvvättern som är 150 kilometer lång, eller 100 kilometer långa Tjejvättern som riktar sig endast till tjejer. Även barnen har fått ett lopp, Minivättern, och för dig som hellre åker mountainbike finns Mtbvättern med sina olika banor och svårighetsgrad som ett alternativ.

Du kan även forma ditt eget cykelevenemang. Ett bra sätt att testa sig själv och samtidigt få en härlig utmaning är att ge sig ut på cykelsemester. Det finns både avkopplande alternativ och mer fartfyllda äventyr i vårt avlånga land. Sverige erbjuder ett oändligt antal vackra vägar och cykelslingor som ger dig både motion och fantastiska upplevelser. Kanske kan du kombinera din cykelsemester med ett tävlingsarrangemang någonstans i landet?

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

clock