4 Märkliga och kul cykelevents

Hur många cykeltävlingar kan du nämna? Tja, om du har ett cykelintresse kan du säkert nämna ett flertal. Men hur många cykeltävlingar känner du till som är av det lite mer okonventionella slaget? Sådana som inte enbart går ut på att ta sig från punkt A till B snabbast? I det här inlägget ska vi kolla på några alternativa cykeltävlingar och events som hålls årligen på olika ställen i världen.

Som sagts, eftersom du läser detta är chanserna stora att du bär på något slags cykelintresse. Kanske är du till och med så hardcore att du cyklar oavsett väder och årstid? I sådana fall är det extra angeläget för dig att klä dig på rätt sätt. Vare sig du tycker om att cykla eller inte befinner du dig säkerligen utomhus emellanåt. Bra fritidskläder för alla typer av klimat kan du hitta hos Itaboutdoor.se som sålt kvalitet till bra priser sedan år 1980. De har säkerligen utrustning som passar bra om du planerar att delta i någon av de cykeltävlingar som vi nu ska lista.

L’Eroica

Det här cykelracet kallas av många för det stiligaste racet i världen. Bland deltagarna har många polisonger och imponerande mustascher med en tillhörande klädkod som är av det gentlemannamässiga snittet. För att få delta måste du ha en cykel som byggts innan år 1987. Tävlingen äger rum årligen någon gång i juni månad sedan år 1997 i Siena i Italien.

Parkour Ride

Parkour Ride är ett tävlingskoncept inom cykling som kombinerar parkour, cykling och urban exploring. Event av det här slaget arrangeras på platser som övergivna parkeringshus och liknande. Ett event påminner i mångt och mycket om en festival som innefattar uppträdanden av DJs samt tillgång till streetfood av olika slag. Den som vill delta behöver vara en van trickcyklist och ha tillgång till en BMX eller liknande.

Bog Snorkling World Championships

Om du vill vara med i en cykeltävling som är otroligt konstig samtidigt som den innebär en ordentlig utmaning är det till Llanwrtyd Wells i Wales, Storbritannien du ska bege dig. Tävlingen går ut på att cykla under vattnet i ca. två meter djupa småsjöar. Alla cyklister är utrustade med snorklar och mountainbikes. Som lite hjälp på traven är det tillåtet att fylla cykeldäcken med vatten.

Junkyard Cross

Sedan 2006 har Junkyard Cross arrangerats i Philadelphia. Tävlingen går av stapeln i december varje år och är en slags ”hela havet stormar” fast avsett för cyklister. Tävlingen går ut på att tackla en unikt konstruerad hinderbana. Det brukar inkludera en hel del tricks som kräver mod, som att hoppa över bilar m.m. Eventet har blivit populärt, inte minst för att det är minst lika mycket ett party som en tävling.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

clock