Förvara din cykel säkert i cykelställ på arbetet

När du investerat i en fin cykel vill du naturligtvis ha den kvar länge. Det är dock viktigt att veta att cykelstölderna går upp snarare än ned. På grund av det är bra förvaring för din cykel av högsta vikt.

Många väljer idag att ta cykeln till arbetet av flera anledningar. Dels är det bra för hälsan att cykla, men det skonar också klimatet och minskar på transportkostnaderna. För att kunna cykla till arbetet krävs det dock att det finns bra förvaring för din cykel på din arbetsplats. Om det inte gör det så bör du ta upp det med din arbetsgivare. Att använda argument som berör personalhälsan och friskvård är bra för att övertyga. Här finns ett brett urval av cykelställ för BRF och offentliga miljöer i många olika modeller. Be din arbetsgivare ta en titt på sidan samt investera i en lösning som passar för din arbetsplats. Det kommer alla att tjäna på i längden.

Olika typer av cykelställ

Det finns många olika typer av cykelställ för offentliga miljöer. Ett enklare, klassiskt cykelställ kan vara en bra lösning på en mindre, låst parkering där inte många människor rör sig under dagarna. Det ger också möjligheten att låsa fast cykeln i cykelstället och inte bara låsa själva cykeln, något som gör det svårare för tjuven. Många investerar idag i dyra tävlingscyklar vilket kan ställa högre krav på cykelförvaringen. Då kan en så kallad cykelbox vara en perfekt lösning. Dessa är i och för sig lite dyrare men gör att cykeln verkligen får en trygg förvaring. En cykelbox är helt enkelt ett skåp där du kan låsa in din cykel under dagen. Skulle det råda platsbrist på parkeringen på din arbetsplats finns även cykelställ i två våningar.

Enkla säkerhetsåtgärder att vidta själv

Om du har en dyr cykel är det först och främst mycket viktigt att se till att du har en ordentlig försäkring mot stöld. Du bör också alltid se till att cykeln är låst eftersom det kan hända att försäkringen inte gäller för en olåst cykel. Som tidigare nämndes är det bra att låsa fast cykeln vid flera punkter, det vill säga att både låsa cykelns eget lås samt att använda ett grovt vajerlås och låsa cykeln vid ett fast föremål.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

clock